8laayt ile mağaza satışlarımı artırma nasıl yaparım?

Profesyonel hazırlanmış | Sende kazancını artır.

Profesyonel çalışma ile profesyonel bir şekilde kendine ait mağaza açarak sende satışlarını 2 ye katlama fırsatı yakala. Hepsi ve detaylar için 8laayt ile sizlerle.. Takipte kalın.

Haber Sırası

Haberler Devamı

Haber Sırası

Sürekli Güncellenen . .

Bir İnsandaki Girişimcilik Özellikleri Nasıl Ortaya Çıkar?


  Günümüzde tanıdığımız ve başarıları ile adından bahsettiren girişimcilerin, başlangıç noktalarına bakıldığı zaman bazı ortak yönler ortaya çıkmaktadır. Girişimci ruhu tetikleyen ve teşvik eden yönler ise şu şekilde sıralanmaktadır:


  • Çalıştığı ortamın imkanları çerçevesinde maksimum performansı yakalamak,
  • İş ortamının kendisini geliştirmesine imkan sağlamak,
  • Kendine tanımlanan ortamda karar alma özgürlüğüne sahip olmak,
  • Kararları ve davranışları hakkında, doğru geri bildirimlerin yapılması,
  • İşbirliği anlayışının hakim olması,
  • Adil iş dağılımı ve ödüllendirmenin hakim olması,
  • Çalışanların birbiriyle ve yöneticilerle bir amaç için bağ kurabilmesi,
  • Çalışanın işini sevmesi ve kendince bir anlam bulmasıdır.
  • Bu yönler hem çalışılan kurum için hem de çalışan için olumludur. Çalışanın mutlu olması ve işini sevmesi, daha yaratıcı olmasını sağladığı gibi girişimci ruhunuz da tetikleyerek daha iyi performans sergilemesini sağlayacaktır.




Her Girişimcide Olması Gereken Özellikler


  Girişimci kişiler kendine güven duymalı ve karşı tarafın da kendine güven duymasını sağlamalıdır. Geri adım atmaktan korkmamalı, yeniden başlama gücüne sahip olmalıdır. Elde ettiği sonuçları değerlendirebilmelidir. Mesleki riskleri üstlenebilmeli ve riskleri iyi bir şekilde yönetebilmelidir. Yaratıcı, cesaretli ve iyimser olmalıdır. Girişimci ruhunu şahlandıran ortamı yaratabilmeli ve kendinin farkında olmalıdır.




  Girişimciler, bireysel ve toplumsal düşünebilmelidir. Hemen her konuda fikir sahibi olmalı ve sorunlara kalıcı çözümler üretebilmelidir. Sürükleyici olmalı ve fırsatlardan yararlanabilmelidir. Yeniliklere açık olmalı ve kolay uyum sağlayabilmelidir. Başarıya inanmalı ve işini her daim sevmelidir.

Her girişimcide bulunması gereken 10 özelliği:


1- İleri Görüşlülük
Bugünün koşulları bir yana gelecek için hareket etmelidirler. Geleceğin trendlerini bugünden görebilmeli ve henüz ihtiyaç duyulmamış; ama duyulacak konulara çözüm olacak projeler üretmelidir. Projesinin yarının şartlarına uyumluluğunu ve başarı derecesini kestirebilmelidir.

2- Motivasyon
Girişimci motivasyonunu yitirdiği zaman başarısızlığını ilan etmiş olur. Bu oldukça zor olacaktır. Çünkü belli bir yerde maaşla çalışmıyorsunuz ve tek başınıza çözümler üretmeye çalışıyorsunuz. Bu motivasyonu kendiniz yaratmalı ve her gün aynı şevkle çalışmalısınız.

3- Zaman Yönetimi
Daha çok çalışmak yerine çalıştığınız süreyi tam performanslı bir şekilde yönetebilmelisiniz. Eğer çok çalışıyor; ama zamanınızı doğru bir şekilde yönetemiyorsanız, 1 günün saati size yetersiz gelecektir. Ayrıca bu şekilde çalıştığınız da, pek bir başarı da elde edememiş olacaksınız.

4- Özgüven
Özgüven eksikliği, girişimcinin alması gereken riski, alamamasına neden olacaktır. Özgüveniniz eksikse, tereddütlü hareket edecek ve bu nedenle fırsatları kaçıracaksınız. Özgüveninizi yükseltmek için kendinize ve iş ile ilgili olarak becerinize inanmalısınız.

5- Yönetim Becerisi
Bir iş için birlikte çalışacağınız ekibe sahipseniz şanslı girişimcilerdensiniz. Tek başınıza bir işi yapmaktansa bu şekilde daha iyi sonuçlar elde edebilirsiniz. Ama bu ekibi her daim canlı tutmak ve verimini yükseltmek gibi bir işiniz de olacak. Ekibinizi yönetmek için ayrı bir beceriye ve bilgiye sahip olmalısınız.

6- Planlama Yeteneği
Yaptığınız işi belli bir plan dahilinde yürütürseniz başarılı olursunuz ve eksiksiz bir şekilde her noktayı gözden geçirerek ilerlesiniz. Aynı zamanda atladığınız herhangi bir nokta olup olmadığını da bu şekilde daha kolay görebilirsiniz. Ama bu planlama kısmında takılıp kalmak ve gereksiz detaylarla vakit harcamamak için bu yeteneğe da sahip olmanız gerekiyor.

7- Finansal Bilgi
Ürettiğiniz ürün veya hizmetin bedelini hesaplayabilmelisiniz. Rakamlara bakarak karar verebilmeli ve hangi kriterleri hesaba katmanız gerektiğini bilmelisiniz. Girişimcilerin birçoğu finansal bilgi eksikliği nedeniyle başarısını engellemektedir. İyi ve sağlam fikirlerini hayata bu nedenle geçiremeyip, çeşitli sorunlarla karşılaşabilmektedir. Bu nedenle para ve finansal konularda kendini geliştirmiş olması gerekiyor.

8- Esneklik
İşler planladığınız gibi gitmediği zaman eliniz ayağınıza dolaşmamalı. Karşılaşabileceğiniz durumlar için farklı seçenekleriniz de olmalı ve değişen şartlara ayak uydurabilmelisiniz. İleri görüşlü olma yeteneğiniz bu noktada da ortaya çıkmaktadır ve esnek olmayı öğrenmeniz gerekmektedir.

9- İletişim Kurma Becerisi
En önemli konulardan birisi hiç şüphesiz, iletişimdir. Müşteriler, ekibiniz veya personeliniz, yöneticiniz, yatırımcınız ile iyi bir iletişim kurabilmeniz gerekiyor. Bu iletişimi kurmakta zorlanıyorsanız, projenizde kopukluklar olacaktır ve sorunlar ortaya çıkacaktır.

10- Hırslı Olmak
Hırs, başarınızı güçlendirecek bir unsurdur. Ama tehlike sinyalleri veren hırs ile teşvik edici arasında fark vardır. İşinizi büyütmek, başarmak adına hırslı olmak sizi teşvik eder. Zorluklar karşısında yılmadan hırslı bir şekilde devam etmelisiniz. Bunun yanında başarınız için hırsınızı farklı kullanmanız sizi yok edecek bir unsurdur.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Haber Hızlı


SpR

Bumerang - Yazarkafe

Haber Sırası

Habertürk

Haberlerin Devamı >>>