8laayt ile mağaza satışlarımı artırma nasıl yaparım?

Profesyonel hazırlanmış | Sende kazancını artır.

Profesyonel çalışma ile profesyonel bir şekilde kendine ait mağaza açarak sende satışlarını 2 ye katlama fırsatı yakala. Hepsi ve detaylar için 8laayt ile sizlerle.. Takipte kalın.

Haber Sırası

Haberler Devamı

Haber Sırası

Sürekli Güncellenen . .

Girişimcilik Nedir? Girişimci Kime Denir?

    
      Girişimci kişilikler, yapılan bir işe geniş çerçeveden bakmayı bilirler ve durumlar üzerine bu şekilde yorum yaparlar. Çözülmesi gereken sorunları ve değişimleri, daha geniş bir şekilde ele alabilirler. Bu nedenle de daha fazla risk alırlar ve başarılarını da buna borçlu olurlar. Girişimci ruhunuz sizi iş ortamında hemen fark ettirecektir ve başarınız sizi daha da ileriye taşıyacaktır.

Mertşahin Demircioğlu



Girişimcilik Nedir?



    Girişimcilik en basit şekliyle, kişinin kendi işini kurmasıdır. Ama bu işi başarılı noktaya getirmek için “girişimci” dediğimiz kişinin özelliklerine sahip olması gerekmektedir. Hemen herkes kendi işinin sahibi olmak ister; ama başaranların küçük bir kısmı oluşturduğunu biliyoruz. En beğendiğim girişimcilik tanımlarından birisi ise Apple tarafından yapılmıştır; “Eski kuralları, çağdaş yeniliklerle yorumlayan ve aksiyona geçiren beceri.”


Girişimci | mertsahin



   Aslına bakılacak olursa girişimcilik için tam ve net bir tanım yapmak pek mümkün değildir. Kelimenin ilk olarak orta çağda kullanılan ve iş yapan anlamı taşıyan “entreprendere” kelimesinden geldiği biliniyor. Risk alma, yenilikleri yakalama, fırsatları değerlendirebilme ve tüm bunları hayata geçirebilme süreci de girişimcilik olarak tanımlanmaktadır.

   Son yıllarda iş dünyasında giderek yükselen ve değerlenen bir kavram olan girişimcilik, internet ve teknolojiyle birlikte gelişmiştir diyebiliriz. Çünkü yeni nesil gençlerin, tam da internet çağında yaşaması, birbirinden farklı projelerin hayata geçmesini kolaylaştırıyor. Yenilikçi, işe yarar fikirlere sahip olan girişimciler, hem kendi işlerine sahip oluyor hem de ekonomiye önemli bir katkı sağlıyor.




Girişimci Kime Denir?


  Girişimcinin genel olarak sözlük anlamı; ticaret ve sanayi gibi alanlarda belli bir miktar sermaye koyarak iş yapmaya girişen, kar amacı ile riski üstlenen kişidir. Girişimciler ellerinde bulunan olanakları en iyi şekilde kullandıkları gibi ihtiyacı olan mal ve hizmeti yaratmak için de en iyi çözümsel önerileri sunmaktadır. Bu amaçla da üzerine fazlasıyla riski alabilir ve üstesinden gelebilir. Tüketici ihtiyaçlarına yönelik üretim öğelerini satın alır ve geniş bir çerçeveden bakarak bunları bir araya getirir. Bu aşamada kar elde etmek için riski üzerine alır.

Girişimci |mertsahin

  Tek amaçları para kazanmak olmamakla birlikte tüketici ihtiyaçlarına yönelik mal ve hizmet üretimi yaparlar. Girişimci bir ruhun temel faktörleri ise; yetenek, cesaret ve bilgidir. Bu 3 özelliği iyi bir şekilde kullanarak sürdürülebilir ürünler üretmektedir. Girişimci, yönetici değildir ve bir şirket kurmadan, hayata karşı bakış açıları ile organizasyonlarını gerçekleştirirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Haber Hızlı


SpR

Bumerang - Yazarkafe

Haber Sırası

Habertürk

Haberlerin Devamı >>>